Waarom het ok is om niet altijd iets te voelen

with Geen reacties

‘Voelt het goed? Zou ik niet meer moeten voelen?’ Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! Jaren geleden spookten deze vragen dagelijks rond in mijn hoofd. Als ze je bekend voorkomen, is deze blog voor jou.

Waarom het ok is om niet altijd iets te voelen

 

Twijfel kan ons soms zo bezighouden dat het onmogelijk lijkt om eruit te komen. Elke aanraking, elke blik die je partner werpt, kan de vraag oproepen: ‘Voel ik wel iets?’ En als we het dan voelen, is het dan genoeg? Is het intens genoeg? Duurt het lang genoeg als ik iets voel?

 

Waarom voel ik niet altijd iets?

Jarenlang worstelde ik met deze vragen. Als hij me aanraakte, controleerde ik bij mezelf of ik iets voelde. Een klein beetje misschien, een kleine schok, een vleugje in mijn hart. Maar een paar seconden later begon de twijfel opnieuw.

Ik hoopte dat er een moment zou komen dat het genoeg zou voelen om ALLE twijfels weg te nemen. Maar dat gebeurde nooit.

 

Het is ok dat je niet altijd iets hoort

Als ik toen had geweten dat zelfs de gelukkigste stellen niet altijd iets voelen, zou ik me iets beter hebben gevoeld. Dus, laat me dit met je delen: het is ok om niet altijd iets te voelen. 

Gevoelens komen en gaan, en soms zijn ze er gewoon even niet. Dat kan gewoon.

 

Niet meer checken

Tegenwoordig ben ik helemaal niet meer bezig met het ‘checken’ van mijn gevoel. Ik voel inderdaad niet altijd iets. Het maakt me ook niets meer uit. Ik geniet ervan als het gevoel er is, en ik ben helemaal ok als het er niet is. 

Het baseren van het geluk van mijn relatie op hoeveel ik op elk moment voelde heeft er juist voor gezorgd dat ik een super liefdevolle, warme, fijne relatie kon opbouwen. Of ik nu iets voel of niet, ik ben zo happy.

Ik hoop dat je, door het lezen van deze blog, jezelf de toestemming kunt geven om niet altijd iets te voelen in je relatie. Het is absoluut normaal en menselijk. Het betekent niet dat je liefde minder sterk is, en het betekent zeker niet dat je niet het recht hebt op een gelukkige, liefdevolle relatie.

 

Liefs,

Paulien

 

PS: juist bij twijfel is het super belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, vergeet dat niet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *