Twijfelen in de liefde: ligt het aan JOU of aan de relatie?

with Geen reacties

Hoe weet je nou of twijfel aan jou ligt of aan de relatie? Ik wou dat ik een simpel antwoord kon geven, maar: dit kun je niet zomaar weten. Twijfel dient een doel en om dat doel te dienen moet je geloven dat het waar is.

Ik ben Paulien en ik ben ZO ontzettend blij dat je er bent! Jaren geleden werd ik helemaal gek van de twijfel. Ik ga je vertellen hoe ik uit die twijfel kwam.

Twijfelen in de liefde: ligt het aan JOU of aan de relatie?

 

Je kunt niet zomaar weten of al die twijfels aan jou liggen of aan je relatie, helaas. Twijfel dient een doel en daarom moet je wel geloven dat het waar is. Zo werkt je angstbrein. 

 

Twijfel voelde zó echt

Op sommige momenten had ik het gevoel dat de twijfel niet aan mijn relatie lag, maar aan mijzelf. Toch voelde de twijfel het grootste deel van de tijd zo echt

Tot ik op een dag besloot dat het genoeg was. Ik maakte een belofte aan mijzelf: een jaar lang aan mezelf werken.

 

Liefde niet KUNNEN ontvangen

Ik merkte dat ik de liefde van Arjen, mijn vriend, helemaal niet kon ontvangen. Toen had ik nog niet door hoe ver dat ging. Ik dacht dat het misschien ook wel kon liggen aan dat deze relatie gewoon niet ‘meant to be’ was. 

Ik wilde geen spijt hebben, de relatie opgeven om dan de rest van mijn leven spijt te hebben. Als er ook maar een kleine kans was dat het aan mij lag, dan wilde ik er alles aan doen om dat op te lossen.

 

Meer van mezelf houden

Dus ik deed er een jaar lang alles aan om meer van mezelf te houden, mezelf meer waard te vinden en die angst los te laten. Want: als ik na een jaar nog steeds zo erg twijfelde en het uit wilde maken, zou ik dat dan wel zien. Dan hield ik in ieder geval meer van mezelf én had ik er alles aan gedaan. 

It was not a walk in the park. Ik was ZO bang dat ik er in dat jaar achter zou komen dat dit ‘m niet was. Maar dat gebeurde niet. Wat wel gebeurde, was dat ik meer liefde voelde. Meer rust had in mijn hoofd. Veel meer liefde kon ontvangen.

 

Ik ging hem steeds leuker vinden

In Arjen zag ik dingen die ik daarvoor niet zag. Ik kon weer lachen en gneieten van de momenten met hem samen. Ik ging hem steeds leuker vinden. 

Dus toen het jaar voorbij was, en ik me zoveel beter voelde, wist ik dat mijn twijfel niet aan hem lag. Ik begon echt te zien dat hij de liefde van mijn leven was EN ik had zoveel meer liefde voor mezelf. Win-win!

 

Het is zo ontzettend de moeite waard

Ik gun jou dit proces ook zo ontzettend. Als je ook maar een klein beetje motivatie voelt om aan jezelf te werken, grijp die kans dan met beide handen aan. Het is zo ontzettend de moeite waard. Je hebt werkelijk niets te verliezen.

Ga die twijfels te lijf, werk aan jezelf, leer van jezelf te houden. Wat de uitkomst ook is, je komt uit deze periode met een groter gevoel van zelfliefde en begrip voor jezelf. Het is mijn levensmissie om je daarbij te helpen, want ik weet PRECIES wat je doormaakt. I've been there too. In mijn online programma Rust in de Liefde deel ik alles wat ik leerde. 

Je staat er niet alleen voor. Houd moed en onthoud: liefde is altijd de moeite waard om voor te vechten. Om te beginnen kun je de twijfelquiz doen en vanuit daar werken aan jouw reis naar zelfliefde.

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *