Waarom je jezelf NIET voor de gek houdt in de liefde

with Geen reacties

Houd je jezelf niet gewoon voor de gek? Ik begrijp het, die angst. Je bent niet alleen. Ik heb die gedachte ook 183.869 keer gehad. En… het bleek niet waar te zijn. Want hij bleek ‘de ware’ te zijn. Mijn gevoel kwam terug en ik werd super happy. 

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent. In dit blog vertel ik waarom je jezelf NIET voor de gek houdt in de liefde.

Waarom je jezelf NIET voor de gek houdt in de liefde

 

Ik begrijp het heel goed, dat je denkt dat je jezelf voor de gek houdt als je uitzoekt of jouw twijfels niet aan je relatie liggen. En ik herken hem ook, ik heb die gedachte ook duizenden keren gehad. Wat ik toen niet wist en jij nu wel: het is niet waar. Je houdt jezelf NIET voor de gek. 

 

De gedachte dat je het diep vanbinnen wel weet

Ik weet nog dat ik zo bang was dat ik het diep vanbinnen eigenlijk wel wist. Alsof er ergens binnen in mij een geheime kamer was - ontoegankelijk, verborgen - waar het antwoord lag op de vraag of ik het uit moest maken. Waar ik nu niet bij kon komen. Een antwoord dat ik niet wilde horen, omdat ik bang was dat het zou betekenen dat ik weg moest.

 

Bang voor mijn intuïtie

Ik was daarom ook bang voor mijn intuïtie, dat diepere weten. Weer dat idee van een diepte waar ik niet bij kon, of waar ik niet bij dúrfde te komen. Totdat mijn therapeut een keer zei: “Volgens mij ligt je intuïtie dichter aan de oppervlakte dan je denkt. En ben je er juist heel erg naar aan het luisteren.”

 

Twijfel als beschermingsmechanisme 

Ik wist toen niet dat ik bevestiging zocht in de verkeerde dingen. Dat het helemaal geen zin had om mijn gevoel te checken. Dat ik mezelf gek maakte voor niks. 

Twijfel hoeft niks met je relatie te maken te hebben. Het is een beschermingsmechanisme. Het KAN gewoon dat je een relatie hebt waar je echt gelukkig van kan worden, maar die je nog niet helemaal kunt toelaten.

Hij had gelijk. 

 

Leren luisteren én vertrouwen

Er was niet iets diepers, iets dat mij een ander antwoord zou geven dan wat ik echt wilde: bij mijn geliefde blijven en gelukkig zijn. Het was mijn intuïtie die me soms (heel zacht) zei dat het mogelijk was. Ik moest alleen leren luisteren en erop durven vertrouwen.

Alleen angst denkt in zwart-wit. Daarom kan je angstbrein je laten geloven dat je jezelf voor de gek houdt. Maar liefde weet dat er altijd duizenden mogelijkheden zijn.

 

Alles is mogelijk in de liefde

Wat je ook kiest, het is mogelijk. Alles is mogelijk, zeker in de liefde. Je kunt twijfelen (bijvoorbeeld door deze 33 overtuigingen) en toch liefhebben. Je kunt bang zijn en toch vooruit gaan. Het is mogelijk om te denken dat je jezelf voor de gek houdt en toch te ontdekken dat dat helemaal niet klopt. 

Je houdt jezelf NIET voor de gek.

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *