Hoe je angstbrein je helemaal gek kan maken

with Geen reacties

Als je middenin de twijfel zit, kan het voelen alsof je er niet uitkomt. Maar het kan ECHT goedkomen. ECHT. Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! In dit blog deel ik mijn ervaring met twijfels in de liefde en wat ik onderweg leerde (yes, we gaan het over het angstbrein hebben).

Hoe je angstbrein je helemaal gek kan maken

 

De ene na de andere twijfelgedachte: als je middenin de twijfel zit kan het voelen alsof je er niet uitkomt. Maar echt, het kan goedkomen. ECHT. 

 

Ik vond het eng als hij dichtbij kwam

Hij was zo lief. En zo betrouwbaar en altijd klaar om voor me te gaan. Maar... was hij niet te lief? Was het niet te veilig? Ik vond het saai, omdat ik niet de spanning voelde die ik dacht dat ik moest voelen. 

Ik vond het eng als hij te dichtbij kwam. Wilde ik wel voor hem gaan? Moest ik niet meer voelen?

 

Er leek geen eind aan de twijfelgedachten te komen

Deze gedachten waren zo echt voor mij, ik droeg ze 24/7 bij me. Ze zaaiden paniek en ik voelde een drang om te ontdekken of hij wel echt 'de ware' voor me was.

Nu ben ik getrouwd met diezelfde lieve, betrouwbare jongen en ik ben zo happy! Dat zag ik heel lang niet aankomen. Ik was ervan overtuigd dat ik het uit moest moesten, want dit KON toch niet goed zijn?!

 

Angst is een illusie

Wat je nu allemaal denkt over je relatie, dat is niet per sé de waarheid. Je angstbrein is sluw en kan en allerlei excuses bedenken om hem niet leuk te vinden en afstand te creëren. 

Je bent jezelf aan het beschermen en dat is ok. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Kennelijk is het nodig. Door je schuldig te voelen ga je juist nog harder ‘werken’ om er achter te komen of dit ‘m wel is.⁠

 

Wees lief voor jezelf

Maken je gedachten je gek? Wees lief voor jezelf. Wat je nu denkt en voelt is NIET voor altijd. Er komen tijden waarin je je niet meer kunt voorstellen dat je ooit zo hebt getwijfeld. En het zou heel goed kunnen zijn dat je die gedachten hebt terwijl je gelukkig bent met diezelfde partner.

Alles is mogelijk, zeker in de liefde. Echt waar. En stap 1 is... voor jezelf zorgen

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *