Waarom het advies ‘niet settelen’ NIET werkt

with Geen reacties

‘Je moet niet settelen’. Ik nam deze uitspraak heel serieus in mijn twijfelperiode. Ik dacht dat het betekende dat ik niet moest settelen voor minder dan intense verliefdheid. Voor minder dan ‘de ware’ en perfectie. Voor minder dan alleen maar magische momenten. 

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! Zet dit advies niet aan tot settelen voor relaties die ongezond zijn en ons kapot maken? In dit blog vertel ik meer over mijn nieuwe visie op ‘niet settelen’.

Waarom het advies ‘niet settelen’ NIET werkt

 

Je hoort dit advies vast niet voor het eerst: 'Je moet niet settelen als je twijfelt'. Ik nam deze uitspraak heel serieus toen ik twijfelde. Daardoor wilde ik niet settelen voor minder dan magische momenten en intense verliefdheid. Maar daardoor zette dit advies aan tot ongezonde relaties. 

 

Niet settelen voor minder dan perfectie

‘Don’t settle for less’. Dus niet settelen voor minder dan magische momenten, altijd aanwezige, intense verliefdheid en perfectie. Dat advies komt je vast bekend voor. 

Maar settelen we daardoor niet voor relaties die ongezond zijn en ons kapot maken, alleen omdat ze ons een intens gevoel van verliefdheid geven? Voor een relatie die ons naar beneden haalt omdat het ooit het perfecte plaatje leek? Voor hoge verwachtingen, waarmee we vooral onszelf constant teleurstellen?

 

Nieuwe visie op 'niet settelen'

Wat betekent dat eigenlijk, 'niet settelen'? Misschien gaat 'niet settelen' over het begrijpen wat een gezonde relatie is, en jezelf genoeg waarderen om jezelf dat toe te staan. Ervoor zorgen dat je geluk niet volledig afhangt van iemand anders, maar erkennen dat je badass genoeg bent om je geluk uit jezelf te halen.

Misschien is ‘niet settelen’ weten welke skills nodig zijn om een gelukkige relatie te bouwen. En niet afhankelijk te zijn van valse overtuigingen over hoe relaties moeten zijn. 

Voor mij betekent 'niet settelen' nu je eigen kracht terugnemen. Het betekent het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. Jezelf helen, precies weten wat een gezonde relatie is en op die gezonde basis een geweldig, rijk, diepgaand liefdesverhaal bouwen waarin jij net zo goed de heldin bent als hij de prins op het witte paard.

 

Jij bent het waard

Jij bent zoveel meer waard dan het settelen voor niet-realistische romantische idealen die je ongelukkig maken, je het gevoel geven dat je iets mist. Die je ertoe aanzetten om te zoeken naar zoveel mogelijk gevoel, zelfs als dat betekent dat je vastzit in een ongezonde relatie. 

Herinner jezelf eraan: you’ve got the power. Ja echt! Die kracht geeft je een relatie die mooier is dan je je nu voor kunt stellen. Die je gelukkiger maakt dan het gevoel van ‘niet goed genoeg’ je ooit zal maken. 

Geef jezelf de tijd. Kom je er zelf niet uit? Laat mij je helpen in mijn online programma Rust in de Liefde. Daarin neem ik je aan de hand en doen we het samen, stap voor stap. En ik vertel je al-les wat ik heb geleerd in mijn eigen zoektocht. 

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *