5 simpele stappen om je relatie kapot te maken

with Geen reacties

Volg deze 5 stappen en je bent binnen no-time weer heerlijk single. Who needs een liefdevolle, fijne relatie? Ugh.

  1. Zo veel mogelijk kritiek hebben

En zo vaak mogelijk. Het liefst dagelijks. Verkeerde merk melk meegenomen? Be sure to tell ‘em. Te laat thuis? Vergeet het niet te zeggen, en er de volgende dag op terug te komen. Oh en als je het helemaal goed wil doen, gebruik de woorden ‘altijd’ en ‘nooit’, en maak het een karakterding. Iets in de trant van ‘je bent altijd te laat, want je geeft gewoon niet om anderen’ werkt meestal wel.

  1. Zet je partner op de laatste plek

Zorg dat je eerst aandacht geeft aan je kinderen, je werk, je collega’s, familie, aan je vrienden, buren, vrijwilligersorganisaties, sportbuddies, collectanten die aan de deur komen, misschien nog meer werk en kinderen, en dan je partner. Vieren je collega’s een verjaardagsfeestje van die ene collega waar je eigenlijk niet veel mee hebt? Zorg dat je er bij bent, zeker als je partner die avond vrij is. Vraagt de school of je nog wat extra avonden wil helpen met een evenement? Doe het. Wil je sportbuddy de marathon gaan doen en elke ochtend om 5 uur twee uur hardlopen, met jou? Zeg absoluut geen nee. Hoe minder je elkaar ziet, hoe beter!

  1. Focus je op alle dingen die je partner fout doet

Tandpasta dopjes, rondslingerende schoenen, slecht gerepareerde gootstenen, niet doorhebben waarom je boos bent, niet genoeg aandacht geven aan je moeder en vergeten de planten water te geven. Het beste is om hier een lijstje van te maken, zodat je niets vergeet. Zorg ook dat, naast dat je dit vertelt aan je partner, er ook nog vaak over nadenkt. Gedachten als: ‘moet ik dan ook alles zelf doen’ en ‘als hij nou alleen maar [vul in] beter zou doen, dan zou het goed zijn’ werken het beste. Focus je absoluut niet op de goede dingen die hij doet. Zodra je daaraan denkt, zoek de eerste de beste fout. Niemand is perfect, dus is er is altijd wel wat te vinden!

  1. Stel je niet kwetsbaar op

Sluit je het liefst volledig af. Het werkt het beste als je helemaal niets deelt. Als je echt moet, deel dan alleen oppervlakkige dingen, zoals wat je die dag gegeten hebt, of welk rapport je hebt geschreven op werk. Deel niet de dingen waar je nu stress over hebt, bang voor bent, naar verlangt of over droomt. En wat je ook doet, deel vooral niet je diepste geheimen.

  1. Zorg dat je totaal geen aandacht besteed aan de behoeftes van je partner

Is het niet supervervelend als je partner om hele onredelijke dingen vraagt? ‘Wil je wat water voor me meenemen?’ Pff, je partner heeft toch zelf ook benen? In hemelsnaam. Oh en als je partner aangeeft, zelfs als het subtiel is, dat een keer een lang gesprek, of een voldoening gevend seksleven heel fijn zou zijn voor hem of haar, zorg dat je niet reageert. Negeren is de beste manier. Zeggen dat je het heel druk hebt werkt ook goed. Want degenen die daar op in gaan, zijn alleen degenen die een echt fijne en gelukkige relatie willen. Stel je voor.

Doe dit nooit

Als je deze 5 stappen volgt, en daar vooral ook nooit in verandert, zal het absoluut werken. Binnen no-time zal je partner ongelukkig worden, ruzie zoeken, vervolgens apathisch worden om uiteindelijk of diep ongelukkig te blijven of weg te gaan. Dus het enige wat je moet doen is volhouden. Als je zeker wil weten dat het ook nooit meer beter wordt, moet je zeker niet je relatie versterken en er energie in steken. Dat zou ervoor zorgen dat de problemen oplossen, jullie dichterbij elkaar komen en patronen doorbroken worden. Het is dan echt heel moeilijk om geen begrip meer op te brengen voor je partner, of weinig aandacht te besteden aan hem of haar.

Succes!

Heel veel liefs,

Paulien

PS: check hier 5 voorbeelden van rituelen van gelukkige stellen en 5 geheime wapens van gelukkige stellen die je relatie kunnen redden als je je relatie NIET kapot wilt maken.

Gratis E-book: 5 verhalen van mensen die ook twijfelden

Je bent NIET de enige! Hoe erg je ook twijfelt, hoe echt het ook voelt: je bent niet de enige en je kan hier uit komen. Download hier het e-book '5 verhalen van mensen die ook twijfelden' en voel je een stuk minder alleen. Kijk hoe zij uit de twijfel kwamen en hoe ze zich daarna voelden en weet dat dat ook mogelijk is voor jou!

Daarna krijg je elke week een mailtje met waardevolle info, om je niet meer tegen te laten houden in de liefde! Als je je af wil melden kan dat op elk moment, door onderaan de e-mail op 'unsubscribe' te klikken.

Geen spam. Promise. Powered by ConvertKit