Twijfel op Valentijnsdag: je bent NIET alleen

with Geen reacties

Valentijnsdag, een dag vol liefde en romantiek, right? Negen jaar geleden voelde Valentijnsdag voor mij zo… leeg. Ik zou helemaal into de romantische lovey-dovey dingen moeten zijn omdat ik een relatie had. Maar ik voelde niks. 

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent. We gaan het hebben over twijfelen aan je relatie, nog extra op Valentijnsdag. En hoe confronterend deze dag kan zijn. Je bent zeker niet de enige die het zo ervaart!

Twijfel op Valentijnsdag: je bent niet alleen

 

Valentijnsdag kan super confronterend zijn als alles om je heen draait om romantiek en liefde en jij voelt je... leeg. Zo voelde Valentijnsdag voor mij jaren geleden. En dat terwijl ik wel een relatie had. Maar ik twijfelde super erg. 

 

'Ik ben vast alleen volgend jaar'

Ik weet nog dat ik dacht: dit kan toch niet goed zijn? Ik zou toch gelukkig moeten zijn nu? Volgend jaar rond Valentijnsdag heb ik het vast uitgemaakt en ben ik alleen.

Maar, surprise surprise, het jaar daarop op Valentijnsdag was ik niet alleen. We aten samen in een kleine pizzeria in Utrecht en keken terug op een heftig jaar. Mijn gevoel was terug, ik kon de stroom van gedachten nu begrijpen. 

De twijfel kwam heel af en toe nog terug, maar het deed me veel minder en ik wist waar het vandaan kwam. Nu, jaren later, zorgt Valentijnsdag ervoor dat ik zo ontzettend dankbaar ben. Voor hem, voor onze relatie en voor alles wat we samen doen en opbouwen.

 

Het wordt ECHT beter

Het WAS inderdaad niet goed op die ene Valentijnsdag. Maar dat lag niet aan hem of de relatie. En toen ik daarachter kwam, ging het al zo snel veel beter.

Ik leerde mijn twijfel, gedachten, emoties en intuïtie te begrijpen. En het verschil tussen al deze dingen. Elke ontdekking, elk nieuw begrip, maakte me gelukkiger.

 

Twijfels zijn niet voor altijd

Weet dat twijfels niet voor altijd zijn, als je nu twijfelt. Ze betekenen niet dat je het uit moet maken. Twijfels zijn zo vaak een verdedigingsmechanisme of een afleidingsmanoeuvre van je angstbrein.

Weet dat elke relatie uitdagingen heeft. Niemand is perfect, ook relaties niet. We hebben allemaal onze momenten van twijfel en onzekerheid. Maar wat echt telt, is hoe we met die twijfels omgaan en wat we ervan leren.

Als jij bij hem wilt blijven, en gewoon zou willen dat je niet twijfelde, is er iets anders aan de hand. Dan is de kans groot dat het NIET aan je relatie ligt. Bijvoorbeeld dat je eigenlijk zoekt naar veiligheid

Dit is misschien een ander soort verhaal dan je gewend bent op Valentijnsdag, maar ik weet hoe confronterend en ontmoedigend deze dag kan zijn. Ik wil dat je weet dat je niet alleen bent. Weet dat twijfelen aan je relatie op Valentijnsdag niet het einde van je liefdesverhaal hoeft te betekenen, maar het kan ook een startpunt zijn van zelfontdekking en groei.

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *