Waarom je twijfel minder macht moet geven

with Geen reacties

Je geeft twijfel ZOVEEL macht. Je zet het op een voetstuk. Het is niet het soort voetstuk waar we gewoonlijk aan denken, het soort voetstuk waarop we iets plaatsen dat we bewonderen. Nee, we geven twijfel een soort negatieve macht over ons. En hoe meer macht we het geven, hoe langer de twijfel bij ons blijft.

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! In dit blog leg ik uit waarom het belangrijk is twijfel minder op een voetstuk te zetten.

Waarom je twijfel minder macht moet geven

 

Veel mensen geven twijfel ZOVEEL macht, ze zetten het eigenlijk op een voetstuk. Ik merk dit patroon bij mensen die Rust in de Liefde volgen. Sommigen hebben al grote stappen gezet en voelen zich veel beter, maar blijven zeggen 'maar ik twijfel nog steeds'. Ik begrijp ZO goed dat het superfrustrerend is. Maar ik zie nu ook heel duidelijk hoe deze mindset je in de twijfel houdt, je langer machteloos en leeg laat voelen.

 

Wil je dat twijfel helemaal verdwijnt?

Zolang je wilt dat twijfel volledig verdwijnt, heeft het nog zoveel macht over je. Bij elke twijfelgedachte voel jij je minder. 

Maar wat als twijfel gewoon niet meer belangrijk voor je is? Als het je helemaal niet meer uitmaakt of het er wel of niet is?

 

Jij hebt de controle

Jij bepaalt hoe erg twijfel is. Jij bepaalt wat twijfel betekent. Natuurlijk, dit vraagt vertrouwen, moed en een sprong in het diepe. Ik zeg niet dat het gemakkelijk is. Maar ik weet wel dat je het kunt. En dat het je ZOVEEL verder brengt dan twijfel op een voetstuk zetten. 

Twijfel is niet boeiend. Het is een beschermingsmechanisme, en in die functie werkt het goed. Maar laat het er gewoon zijn, of juist niet. Laat het doen wat het wil, terwijl jij je focust op dingen die echt belangrijk zijn.

 

Focus op heling en liefde

Richt je op heling, het voelen van liefde ongeacht wat er buiten je gebeurt, en zelfliefde. Laat twijfel iemand zijn die je soms tegenkomt op straat, niet de koning van jouw wereld. Gebruik je relatie als spiegel

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *