Wil je meer voelen of ben je er juist BANG voor?

with Geen reacties

‘Hoe liever je iets wilt, hoe meer je het tegenhoudt.’ Dat lijkt in eerste instantie inderdaad een beetje tegenstrijdig, toch? Maar laat me het uitleggen. 

Ik ben Paulien en ik ben super blij dat je er bent! Ooit zat ik vol twijfel. Ik wilde niets liever dan meer voelen in mijn relatie. Maar ALS ik meer voelde, werd ik bang. Ik veroordeelde het gevoel, het was nooit genoeg. Uiteindelijk onderdrukte ik het weer.

Wil ik meer voelen of ben ik er juist BANG voor?

 

Toen ik twijfelde, wilde ik het allerliefst meer voelen in mijn relatie. Maar ik werd bang als dat gebeurde. Het was toch niet genoeg, vond ik. Uiteindelijk onderdrukte ik dat gevoel weer. 

 

Focus op waarom je het moeilijk vindt om meer te voelen

Op een gegeven moment besloot ik de zaken om te draaien. Ik begon me te focussen op WAAROM ik het moeilijk vond om meer te voelen, in plaats van bezig te zijn met het ‘tekort’. 

Dat veranderde ZOVEEL. Ik kwam zoveel angsten tegen. Angst voor afwijzing, angst dat hij zou overlijden. Geen wonder dat ik minder voelde.

 

Twijfel als beschermingsmechanisme

Twijfel is een beschermingsmechanisme en het kan zo’n mindfuck zijn.⁠ Hoe meer je iets wilt, hoe meer je tegenhoudt. 

Waarom? Omdat wanneer je iets wilt, je eigenlijk zegt dat je het op dat moment niet hebt. En dat is een comfortabele positie als je eigenlijk bang bent voor datgene wat je zegt te willen. Volg je het nog?

 

Kies voor het voelen

Je kunt er namelijk gewoon voor kiezen om meer te voelen. Je kunt je ogen dichtdoen en gevoelens van liefde en verliefdheid oproepen. Maar het voelt veiliger om méér te WILLEN voelen, dan daadwerkelijk meer te voelen.

Focus je eens op de andere kant: waarom ben je bang om meer te voelen? Pak pen en papier, begin te schrijven en kijk wat eruit komt. Het kan oncomfortabel zijn, zelfs pijn doen. Maar je leert jezelf beter begrijpen. 

En wie weet, misschien ontdek je dat je al het gevoel in je hebt dat je wilt voelen. Het enige wat je moet doen is stoppen met het tegen te houden. Leren hoe je dat doet? In mijn online programma Rust in de Liefde neem ik je aan de hand en vertel ik je alles wat ik zelf leerde in deze zoektocht. 

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *