Laten we het taboe van twijfel doorbreken

with Geen reacties

In het begin lijkt twijfel niet zo groot. Je denkt dat het iets is waar je wel uitkomt, iets wat je kunt oplossen door simpelweg rationeel na te denken. Maar ik merkte dat het nooit genoeg was. Bij elke ‘oplossing’ kwam een nieuwe twijfelgedachte op.

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! ‘Passen we wel bij elkaar? Is hij echt de ware’? Deze vragen spookten rond in mijn hoofd jaren geleden. Ik durfde er heel lang niet over te praten, maar het bleek dat ik helemaal niet de enige ben met deze twijfels. Dus laten we het taboe rond twijfel doorbreken. 

Laten we het taboe van twijfel doorbreken

 

In het begin lijkt twijfel niet zo groot. Je denkt dat het iets is waar je wel uitkomt door gewoon rationeel na te denken. Maar al snel merk je dat het nooit genoeg is. Bij elke 'oplossing' komt er een nieuwe twijfelgedachte omhoog. Je bent niet alleen met dit patroon, twijfel in relaties wordt vaak verkeerd begrepen. Laten we het taboe op twijfel doorbreken! 

 

Altijd een nieuwe twijfelgedachte

Het leek voor mij alsof ik een race liep maar de finishlijn steeds 100 meter verder wordt geplaatst. Ontzettend vermoeiend! 

Als ik even heel veel voelde, duurde dat nooit lang genoeg of was het niet intens genoeg. Als ik blij was met hoe hij met mij omging, begon ik te twijfelen over zijn uiterlijk. 

 

Grip verliezen

Zo kreeg ik het gevoel dat ik de grip begon te verliezen. Dat ik niet meer wist waar ik op moest letten. Dat mijn hoofd overliep van mijn gedachten. Ik begon te denken dat uitmaken de enige manier was om hieruit te komen, maar wilde dat ergens echt niet

De angst werd steeds erger, ik wist niet meer wat ik moest doen. De diepe dalen werden dieper. Als je dit ook maar een beetje herkent: weet dat je eruit kunt komen. Gelukkig kunt worden. Hoe erg het ook is, ik wil je dat ZO graag laten zien en voelen.

 

Voor jezelf zorgen

Ik praat niet vaak over de diepste dalen van de periode dat ik twijfelde. Omdat ik niet wil dat je denkt dat het zo erg moet worden voordat het beter wordt. En, heel eerlijk, omdat ik het nog steeds moeilijk vindt om erover te praten en naar terug te gaan. ⁠

Twijfel is zo’n taboe. En waar een taboe is, is eenzaamheid. En dat wil ik NOOIT voor jou. Het kan zijn dat je gedachten hebt die je nooit uit durft te spreken. Dat je bang bent dat je gek wordt. En misschien ben je bang dat het echt niet meer goed kan komen als het zo erg is. 

Je bent niet alleen. Er zijn anderen die door deze periode van twijfel en angst zijn gegaan en er sterker uit zijn gekomen. En jij zal dat ook doen. Het wordt beter, echt waar! Je mag voor jezelf zorgen

Alles wat ik leerde om uit de twijfel te komen, bundelde ik in mijn online programma Rust in de Liefde. Hier lees je er meer over.

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *