Het beeld wat ik had van liefde klopte HELEMAAL niet

with Geen reacties

Dat constante verlangen naar een signaal - na elke aanraking, elke kus ging ik op zoek naar 'het gevoel'. Vlinders of een spark. Zoals in films. Dat moest ik toch voelen als ik echt van hem hield? Maar het beeld dat ik had van liefde klopte helemaal niet. 

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! In dit blog vertel ik over de vicieuze cirkel van twijfel. 

Het beeld wat ik had van liefde klopte HELEMAAL niet

 

Ik zocht constant naar een signaal, naar 'het gevoel'. Net zoals in films. Dat zou ik toch moeten voelen als ik echt van hem hield? Maar er was nooit genoeg gevoel, waardoor ik in een een vicieuze cirkel van checken en twijfel zat. 

 

De vicieuze cirkel van twijfel

Dit is het rondje waar ik in zat: ik vond dat ik meer moest voelen. Dus checkte ik of ik wel genoeg voelde. Dat was nooit zo, want moest ik niet superverliefd zijn de hele tijd? Week worden als hij me een kus gaf? Dus werd ik bang dat ik het uit moest maken. 

Maar ik WILDE het niet uitmaken. En om het niet uit te hoeven maken, moest ik meer voelen. En zo was ik weer terug bij af (nu weet ik dat het ok is om niet altijd iets te voelen). 

 

Het ging de hele tijd over mijn gevoel

Ik was geobsedeerd door mijn gevoelens. Tot ik me realiseerde dat het niet echt over mijn gevoel ging. Het waren mijn REACTIES op die gevoelens, mijn oordelen en overtuigingen. Die zorgden ervoor dat ik in paniek raakte. 

Ik MOEST het zeker weten. Ik wilde er niet na jaren achter komen dat dit ‘m toch niet was. Dan zou ik hem pijn moeten doen, iedereen teleurstellen en zelf ongelukkig zijn. Daar was ik zo bang voor. Ik dacht dat ik pas kon genieten van de relatie als ik het zeker wist. 

 

Twijfel als beschermingsmechanisme 

Ik wist toen niet dat ik bevestiging zocht in de verkeerde dingen. Dat het helemaal geen zin had om mijn gevoel te checken. Dat ik mezelf gek maakte voor niks. 

Twijfel hoeft niks met je relatie te maken te hebben. Het is een beschermingsmechanisme. Het KAN gewoon dat je een relatie hebt waar je echt gelukkig van kan worden, maar die je nog niet helemaal kunt toelaten.

 

Je houdt jezelf niet voor de gek

Je bent jezelf niet voor de gek aan het houden. Je begrijpt gewoon nog niet hoe twijfel werkt. Wat het kan betekenen.

Je kunt uit deze vicieuze cirkel komen, om echt gelukkig te zijn. De eerste stap is begrijpen waar twijfel vandaan komt, zodat je het beter begrijpt en er niet meer bang voor bent. Daarom heb ik de blog '6 oorzaken van twijfel die NIETS zeggen over of hij de ware is' voor je gemaakt.

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *