Dit verhaal veranderde mijn kijk op liefde en twijfel

with Geen reacties

Toen ik veel twijfelde zocht ik vaak op internet naar dingen over twijfel, wat het betekende. Die zoektocht zorgde voor nog meer negatieve beelden van twijfelen, want ook het internet leek het er mee eens te zijn: twijfel is niet goed. Per definitie. Maar op een internetforum kwam ik dit verhaal tegen. Het maakte me letterlijk aan het huilen, omdat ik eindelijk een ander verhaal las.

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent. Lees snel verder voor het verhaal. 

Dit verhaal veranderde mijn kijk op liefde en twijfel

 

Intens twijfelen, op internet zoeken naar dingen over twijfel, overal lezen dat twijfel niet goed is en daardoor alleen maar meer geen twijfelen. Herken jij deze loop? Zo ging het bij mij jarenlang. Tot ik op een internetforum dit verhaal tegenkwam. 

 

De ware?

Dit verhaal is van een vrouw die tijdens haar studietijd haar zogenaamde 'ware liefde' tegenkwam. Bij hun eerste ontmoeting voelde ze een rilling door haar ruggengraat gaan en een innerlijke stem die fluisterde: “Dit is hem!”. Ze was super gelukkig. 

Tot ze ontdekte dat hij vreemdging na drie jaar. Weg droom, weg zekerheid in het idee van 'weten wanneer je de ware hebt gevonden'.

 

Twijfels bij haar nieuwe liefde

Na een tijdje ontmoette ze een nieuwe man. Deze relatie ontwikkelde zich minder voortvarend. De eerste twee jaar waren ontzettend leuk. Toen vroeg hij haar ten huwelijk en kreeg ze er enorme twijfels. Ze wilde, en durfde zich niet vast te leggen voor de rest van haar leven. 

Wat kon er allemaal wel niet fout gaan? En twee leuke jaren betekende toch niet dat de rest van hun leven ook zo leuk zou zijn?

Op de bruiloft schreeuwde ze “Nee!” in plaats van ‘ja’ en barstte in huilen uit. Haar verloofde loste het op door haar voor te stellen voor slechts één jaar te trouwen en die belofte elk jaar te vernieuwen. 

Fast forward naar veertien jaar later. Ze zijn nog steeds samen, en in het verhaal beschreef ze hoe gelukkig ze is met haar man. Hoe ze ontroerd raakt als ze naar hem kijkt, hoe ze zich elk jaar bij het vernieuwen van de geloften realiseert dat ze nog meer van hem houdt dan het jaar daarvoor.

 

Twee belangrijke lessen over liefde en twijfel

Dit verhaal veranderde mijn perspectief op liefde op twee cruciale punten:

  1. Liefde op het eerste gezicht en het zeker weten of iemand de ware is, is geen garantie voor een leven lang gelukkig samen zijn. 
  2. Twijfel betekent niet dat je niet enorm gelukkig kunt zijn samen.

En zo zijn er nog veel meer overtuigingen die voor twijfel in je relatie zorgen.

Vragen stellen en twijfelen, dat is allemaal ok. Het zegt niets over hoe mooi de liefde kán worden. Daar herinnert dit verhaal mij aan. Weet dat hoe erg je ook twijfelt, liefde kan groeien. Het KAN gewoon. Langzaam verliefd worden maakt je uiteindelijk gelukkiger, hier noem ik vijf redenen waarom.

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *