Wat ik DACHT te willen versus wat ik ECHT nodig had

with Geen reacties

Twijfel en onzekerheid: het kan je gedachten beheersen en je woorden beïnvloeden. Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! Vandaag wil ik mijn persoonlijke ervaring delen om te laten zien dat twijfel niet het einde van je relatie hoeft te betekenen. Die twijfel kan ervoor zorgen dat je passie denkt te willen in je relatie, en spanning. Maar dat was niet wat ik ECHT nodig had. 

Wat is DACHT te willen versus wat ik ECHT nodig had

 

Twijfels en onzekerheden kunnen ons allemaal overvallen in relaties. Maar het is super frustrerend. Zeker als het lang aanhoudt en je gedachten helemaal overneemt, right? Voor we beginnen: nee, ik ga je niet vertellen dat je het uit moet maken. Daar hoef je niet bang voor te zijn.

Misschien is dit het eerste blog van mij dat je leest of je volgt me al langer, maar tien jaar geleden heb ik heel erg getwijfeld aan mijn relatie. En ook echt heel lang, jaren en jaren. Omdat ik geen idee had wat er gebeurde.

Ondertussen zijn Arjen en ik gelukkig getrouwd en hebben we een kindje. Dat kan dus gewoon, hoe erg dit nog als een ver-van-je-bed-show voelt voor jou. 

 

Mega twijfels

Terug naar de tijd dat ik nog zo superveel twijfelde. Ik had net tegen Arjen gezegd dat ik zo twijfelde dat ik niet wist wat ik moest doen. Niet op een liefdevolle, open manier, maar ik was gemeen geweest. 

Ergens hoopte ik stiekem dat hij boos zou worden. Dat hij tegen me in zou gaan. Want dat zou het gemakkelijker maken, toch? Dan zou ik een duidelijke reden hebben om de relatie te beëindigen. Maar hij, met zijn liefdevolle geduld, werd niet boos.

 

Arjen's reactie

Hij keek me aan, was even stil en zei toen: “Dat kan ik me best voorstellen. Het is een grote keuze. Misschien passen anderen beter bij je, maar is dat niet waar deze beginfase voor is? Om te kijken hoe we bij elkaar passen? Ik vind het niet raar als je rondkijkt, omdat je dan een eerlijkere keuze maakt als je uiteindelijk echt voor mij kiest.”

Ik begon te huilen. Niet op een ontroerende, opluchtende manier. Ik begon hysterisch te huilen. Wat hij zei raakte iets zo diep in me dat ik van totaal afgesloten en twijfelend naar intens bang om hem kwijt te raken ging.

 

Onvoorwaardelijke steun

Zijn onvoorwaardelijke steun bracht me in de war. Het liet me zien dat wat we soms denken te willen (passie en een spannende relatie), totaal kan verschillen van wat we echt nodig hebben (liefde, geduld, begrip en rust). Die periode was één en al emoties en verwarring. Maar: het werd uiteindelijk allemaal duidelijk. 

Dat kan bij jou ook zo zijn. Als jij twijfels hebt of jezelf niet waard vindt om een geweldige liefde te ervaren: weet dat je niet alleen bent. Ik gun je ZO de ruimte om te verkennen, groeien en ontdekken wat je nodig hebt. En soms zijn het de onverwachte reacties die je de goede richting op duwen. 

Het kan maar zo dat datgene wat jij altijd zoekt dichterbij is dan verwacht. Het KAN gewoon. Lees hier waarom ‘bij twijfel niet doen’ NIET geldt voor relaties

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *