Hoe ik depressief werd van mijn gelukkige relatie

with Geen reacties

In dit blog gaan we het hebben over wat er met mij gebeurde toen ik twintig was: ik werd depressief van een gelukkige relatie. Klinkt bizar, right? 

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent! Vandaag wil ik mijn persoonlijke ervaring delen om te laten zien dat twijfel niet het einde van een relatie hoeft te betekenen.

Hoe ik depressief werd van mijn gelukkige relatie

 

Toen ik twintig was, werd ik depressief van een gelukkige relatie. Klinkt bizar, right? Let me tell you: het was te verwarrend voor woorden. Die eerste zes maanden waren fantastisch, maar toen begonnen de twijfels. Ik had het gevoel dat ik absoluut zeker MOEST zijn dat deze relatie voor altijd zou zijn. Maar ik had geen idee hoe je die keuze maakt.

Dit verhaal deel ik zelden. Deels vanwege angst, deels omdat ik liever schrijf om jou te helpen en te inspireren. Maar vandaag wil ik mijn persoonlijke ervaring delen om te laten zien dat twijfel niet het einde van een relatie hoeft te betekenen. 

 

Verkeerde focus

Wanneer weet je of iemand de ware is? Over die vraag dacht ik eindeloos na. Ik nam alles wat me niet beviel onder de loep. Focuste alleen maar op de negatieve dingen. Hallo, twijfel!

Ik had niet door dat ik in een depressie was gegleden totdat ik helemaal niks meer voelde, nooit meer uit bed wilde komen en vooral toen ik om 3 uur ’s nachts mijn ouders in paniek belde en uit het raam wilde springen omdat ik gek werd van mijn gedachten.

En ik weet dat ik echt niet de enige ben. Ik kon het toen niet indenken, maar ik ben eruit gekomen en als jij met dezelfde gekmakende gedachten rondloopt, kun jij er ook uitkomen.

 

Ik vond het mezelf niet waard

Achteraf gezien realiseerde ik me dat ik zijn onvoorwaardelijke liefde niet kon accepteren omdat ik mezelf het niet waard vond. Mijn ziel, lichaam, geest en ego vertelden me allemaal iets anders en ik wist niet meer wie of wat te geloven.

 

Wat kun je doen?

Fast forward naar bijna negen jaar later. Ik ben nu gelukkig getrouwd met diezelfde man. Ondanks mijn twijfels toen, ben ik nog steeds dankbaar dat ik bij hem ben gebleven. Het is zo'n geschenk om elke dag zijn liefde te ervaren, een liefde die ik toen niet kon zien.

En ik wil zo graag dat jij weet dat je op élk moment een grote liefde kunt ervaren. Dat de mooiste liefdes je soms heel erg in de war kunnen maken. En dat je uit een depressie kunt komen, ook al kun je je nu niet voorstellen dat je je ooit weer gelukkig gaat voelen.

In het online programma Rust in de Liefde leer je een nieuw beeld van liefde kennen dat leidt tot gelukkige, lange en gepassioneerde relaties. Dit nieuwe beeld zal je leven veranderen en je meer rust, liefde en diepgang brengen. En dat gun ik je echt zo enorm! Je bent het super duper waard. 

Ik ben zo ontzettend blij dat je er bent. Weet dat alles mogelijk is. Zeker in de liefde.

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *