De twijfel word erger gedurende het helen!

with Geen reacties

Je zit midden in je helingsproces, doet er zo je best voor, leert de twijfel steeds beter begrijpen. En dan wordt je twijfel ineens erger!

Ik ben Paulien en ik ben zo blij dat je er bent, want ik ga je vertellen wat er waarschijnlijk aan de hand is!

 

 

 

De twijfel wordt erger gedurende het helen


Een helingsproces heeft heel veel kanten. Het is mooi en tegelijkertijd vaak ook spannend. Je weet vooraf niet hoe het loopt. En dat is wennen, want je komt vaak veel nieuwe emoties tegen. Wat nou als je twijfel erger wordt tijdens je helingsproces? Je doet er zo je best voor, leert de twijfel steeds beter begrijpen. En dan gebeurt dit. What’s going on?!

Nou, het kan heel, heel goed zijn dat je juist heel erg goed aan het helen bent! Die zag je niet aankomen hé 😉 Soms gebeurt in een helingsproces dat je angstbrein het idee heeft de controle te verliezen, want je bent jezelf nieuwe gewoontes aan het aanleren en dat is nieuw. En je raadt al, daardoor is het ook angstig, want je angstbrein kan niet zo goed tegen verandering.

Met andere woorden: het is eigenlijk best logisch dat je angstbrein protesteert

Ook kan je angstbrein het soms niet aan dat er geen daadwerkelijke dreiging is omdat je vroeger hebt geleerd dat je de hele tijd ‘aan moet staan’ omdat er elk moment wat kon gebeuren. Dan is je angstbrein nu de hele tijd aan het scannen wat er mis kan gaan en wordt op die manier wat actiever. Alles komt uit dezelfde bron, maar het komt uit een ander stuk in je brein.

Jaja, dat angstbrein..

Je angstbrein wil heel graag ‘dat er nog wat mist’, dat je nog twijfelt en dat is prima, laat die gedachten er ook zijn. Maar het helpt enorm om ook te kijken naar wat er wél is. Wat is iets waar jij je beter bij voelde, dat je merkte dat er vooruitgang is. Door dit actief te benoemen, kies je voor liefde. Hoe meer je hierop focust, hoe meer je hierin zult groeien. Ook ga je eerlijker kijken naar alle momenten.

Het is ook heel belangrijk om te leren om ál je gevoelens te valideren. Alle gevoelens en alle emoties mogen er gewoon helemaal zijn.

Ook deze gevoelens…

Zorg voor je innerlijke kindje, die het idee heeft dat hij/zij alles fout doet en erge dingen doet!

Wees maar niet te streng voor jezelf. Je bent hartstikke goed bezig!

 

Liefs,

Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *