Liefde is niet alleen maar een gevoel

with Geen reacties

Liefde is een keuze? Ja, echt. En dit gaat je zoveel brengen als je hier écht even naar kijkt. In dit blog vertel ik je er meer over!

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent, want ik weet nog zo goed dat dit een eye-opener was die me zoveel rust gaf!

Liefde is niet alleen maar een gevoel


Liefde is een keuze. Ik was zo gewend om te geloven dat liefde gebaseerd is op een gevoel. Dat liefde zelfs een gevoel is. Maar liefde is ook (en misschien zelfs vooral!) een keuze. Ik weet dat dit niet de meest romantische uitspraak is 😉 en dat je misschien zelfs denkt: ja maar dat is niet zoals ik de liefde zie of wil beleven! Maar laat het me uitleggen, then you know what I mean.

We maken liefde vaak ingewikkeld met ‘het moet supergoed voelen’ en zijn continu dit gevoel aan het volgen. Je wordt hier in de media en in films ook continu mee geconfronteerd. Maar dat is niet waar het antwoord in zit… De Hollywood overtuigingen die je hebt, kloppen namelijk niet. En ze leiden niet tot een gelukkige relatie.

Shit. Ik weet nog dat ik dat zo oneerlijk vond. Maar al snel begon ik te zien dat er een ander beeld van liefde is wat me zoveel meer rust gaf. En warmte en... liefde.

 

Gevoelens zijn zo instabiel 

In de kern komt het erop neer: gevoel is geen basis om een lange relatie op te bouwen, want het is zo instabiel. Het komt en het gaat en het heeft mega veel invloed of je lekker in je vel zit, of je spanning voelt of je aanwezig bent in het moment enzovoort. Kortom… gevoel hangt van zoveel dingen af. Als je je relatie puur baseert op gevoel, dan is de kans groot dat je de afslag naar liefde mist.

Waar liefde op wordt gebaseerd is: liefde is een keuze. En in de eerst plaats een keuze voor jezelf. Om jezelf liefde toe te staan en om liefde te ontvangen. En je hoeft het niet 100% zeker te weten, dat is ok. Het is ook ok om niet altijd iets te voelen.

Als je kiest voor liefde, volgt je gevoel 
En het is niet zwart-wit: als ik de foute keuze maak, ben ik voor altijd ongelukkig en als ik de goede keuze maak dus ik ben gelukkig. Liefde blijft een keuze. En daarin heb je zoveel macht & kracht. Dat is ook het mooie van het feit dat liefde een keuze is. Liefde is een keuze om zelfs liefdevol te zijn als je je niet zo voelt.

 

Je MAG gewoon kiezen!

Jij MAG gewoon kiezen. Als jij bij je partner wil blijven, mag jij daarvoor kiezen. En dan volgt je gevoel. Het MAG gewoon.

Liefde is daarin niet perfectionistisch. Je partner hoeft niet perfect te zijn om van hem of haar te houden. En jij hoeft niet perfect te zijn om van gehouden te worden. Liefde is een keuze; als jij die keuze maakt, volgt je gevoel. Dan ga je liefde ervaren en ga je openingen zien. De relatie houdt een spiegel voor van wat jij mag leren. Hoe meer je je partner kan accepteren; hoe meer je jezelf kan accepteren en vice versa.

Weet dit: als je kiest voor liefde, is er misschien werk aan de winkel maar het is altijd mogelijk. En je hoeft niet eerst iets op te lossen voordat je gelukkig mag zijn.

In het programma Rust in de Liefde leer je daar meer over. En dit programma is er voor jou als jij er klaar voor bent!

Liefs,
Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *