Ben je bang dat je intuïtie je gaat vertellen dat je het uit moet maken?

with 1 reactie

Ben je bang dat je intuïtie je gaat vertellen dat je het uit moet maken?  In dit blog ga ik je vertellen waarom je daar echt niet bang voor hoeft te zijn en waar dat vandaan komt, die angst.

Ik ben Paulien en ik ben zo ontzettend blij dat je er bent, want ik weet het nog zo goed dat ik me hier ook vragen over stelde!

Tien jaar geleden twijfelde ik echt intens aan mijn relatie met dezelfde jongen waar ik nu mee ben getrouwd en een kindje mee heb. Dus ik ben er helemaal uitgekomen!

Ik was überhaupt al zo ontzettend bang voor het woord intuïtie. Als ik dat hoorde of ergens zag staan in een krant of op een boek, dan kon ik echt al een soort angstgevoel krijgen. Dan schrok ik haast omdat ik zo bang was dat mijn intuïtie me zou vertellen dat ik het uit moest maken. Of dat ik daar een keer achter zou komen of me dat ineens zou realiseren. En dat wilde ik echt niet...

Maar hoe zit het dan...?

Ik was in een soort constante strijd met mezelf en ik was gewoon echt zó bang voor intuïtie, voor het woord intuïtie en voor wat het me zou gaan vertellen.

Wat ik echt heel graag wil dat je weet is dat ten eerste ik dus echt honderdduizend miljoen keer heb gedacht ‘wat als het mijn intuïtie is die me vertelt dat ik het uit moet maken?’. En uiteindelijk blijkt dat niet zo te zijn en ben ik heel erg blij dat ik getrouwd ben met diezelfde jongen en ben ik nu echt heel gelukkig. Dus het feit dat je báng bent dat het je intuïtie is, betekent niet dat het je intuïtie ís. Er is dus een groot verschil tussen tussen intuïtie en angst!

Wanneer is het angst en wanneer je intuïtie?

Ik hou eigenlijk dus al helemaal niet meer van het woord intuïtie, omdat dat vaak een een beeld geeft van dat er een soort dieper weten is of een groter weten wat diep in je zit. En dat is niet hoe het werkt.

Maar ook: het is heel vaak angst die je vertelt dat je erachter gaat komen of dat je intuïtie je gaat vertellen dat je het uit moet maken. Angst herken je doordat die stem dwingend voelt. Je opdrachten geeft, hard voelt, je angst en spanning voelt terwijl je dat hoort of die gedachten hebt. En dat is absoluut niet hoe je intuïtie, als je het al zo wil noemen, iets zou communiceren. Die communiceert ook eigenlijk helemaal niet zo heel erg.

Love Source..!

Hoe ik het nu noem is Love Source, de bron van liefde, want dat is wat het is. En liefde is onvoorwaardelijk, dus die zal je nooit dwingen tot iets. Die zal je nooit opdrachten geven, want dat is niet liefde en dat is niet liefdevol. Je intuïtie, als je dat woord gebruikt, zal je alleen maar willen helpen naar waar jij naar toe wil komen. Er is niets in jou dat jou zal dwingen om iets te doen wat je niet wil. Behalve angst. En dat is waar je al de hele tijd mee aan het dealen bent, met angst. Dat zijn die gedachten die je nu de hele tijd hebt.

Moet ik niet meer voelen.
Moet het niet anders zijn, moet ik het niet uitmaken?
Ben ik niet aan het settelen?
Is dit niet te veilig?
Ben ik niet gewoon te slap en en maak ik het daarom niet uit?

En soms zijn het geen vragen, maar zijn het dwingende opdrachten:

Je moet het uitmaken, je wil dit niet meer.
Je wil alleen zijn, je moet alleen zijn.
Dit is het niet, hij is het niet.
Dit is niet de ware.

Dus zodra het dwingend is en een opdracht is die jou vertelt wat je moet doen, is het angst. Dan is het écht altijd angst en ik weet dat dit zo verwarrend klinkt. Ik zou willen dat ik in dit blog helemaal in kan gaan op waar dit vandaan komt. Maar ten eerste denk ik niet dat dat nu relevant is en ten tweede is dat echt een lang verhaal 😉

Angst wil je beschermen

Ik wil nu dat je weet dat er niet een soort énorm diep weten is waar je niet naar aan het luisteren bent. Als jij het niet uit wil maken dan hoef je het niet uit te maken. En als je bang bent dat je het wil uitmaken of dat er iets in je is wat het uit wil maken, dan wil je het óók niet uitmaken.

Angst probeert je te beschermen. En het kan echt heel goed zijn dat het voor je angstbrein veiliger is als jij alleen bent omdat relaties soms heel eng zijn. En daar zit zoveel in en omheen. Bijvoorbeeld de angst voor afwijzing, de angst voor verlating. Maar soms vinden we zelfs verbinding zelf al heel erg eng.

Maar dat is niet wat je angstbrein communiceert. Angstbrein wil gewoon alleen maar dat je veilig bent. Dus die zegt dingen als ‘je wil het gewoon uitmaken’ en ‘je moet het uitmaken want je voelt niet genoeg’ om je te beschermen, om je te helpen op een gekke manier.

Je angstbrein is dus alleen maar bezig met je beschermen en absoluut niet bezig met je gelukkig maken. Dus als jij het niet uit wil maken, dan hoeft dat nooit. Echt niet.

Maar ik weet het nog helemaal niet!

Ik kan me echt voorstellen dat je nu denkt: ik weet niet of ik het uit wil maken. En misschien wil ik het wel of misschien wil ik niet. Maar als er momenten zijn dat je het echt niet wil en dat je hier voor wil gaan en dat je ziet hoe liefdevol je partner is: dan is het ‘t waard om niet achter angst aan te gaan.

Want…. zolang je toe blijft geven aan angst, ga je niet dichterbij liefde komen.

Om meer liefde te voelen is meer kracht en vertrouwen nodig. En als je kracht en vertrouwen hebt, dan groeit liefde. Dan heb je rust en dan groeit liefde. Dit is waar ik heel diep op inga in Rust in de Liefde, mijn online programma. Ik kan me voorstellen, je bent namelijk niet de enige ik krijg heel vaak deze vraag, dat je denkt: Ja, maar wat nou als ik door een online programma erachter komt dat dit hem toch niet is? Dat is diezelfde angst. Dat is datzelfde angstbrein. En ook daarbij: als je toe blijft geven aan die angst ga je niet dichterbij liefde komen.

Jij bepaalt.

Voor liefde is kracht en vertrouwen nodig. Jij bepaalt. Jij bepaalt altijd. Jij hebt altijd controle. En als jij het niet uit wilt maken, dan hoeft dat nooit. Dan is dat nooit nodig, want je kunt absoluut gelukkig worden. Jouw geluk hangt niet af van een ander persoon of van een relatie.

Jouw geluk zit in jou!

En zolang iets in jou, je angstbrein, een deel van jou je vertelt dat dat niet zo is en dat je het uit moet maken… is dat angst. En hoe meer je daaraan toegeeft, hoe verder je wegkomt van liefde eigenlijk. Liefde is een bron die ín je zit. En daar kom je door kracht en vertrouwen.

Ik hoop dat dit waardevol voor je was. Laat het me even weten!

Weet in ieder geval dat je hier uit kan komen en dat het niet gek is en dat dit ook helemaal niets over je relatie hoeft te zeggen. En dat als je bang bent dat je intuïtie je vertelt dat je het uit moet maken, dat dat absoluut niet zo hoeft te zijn!

Liefs,
Paulien

One Response

  1. Juultje
    | Beantwoorden

    Lieve Paulien,

    Ik ga zelf al een paar weken door een journey VOL twijfel (over mijzelf en mijn relatie) en leren over onderliggende angsten die zorgen voor die twijfel, en jeetje wat is het scary!! Maar jouw blog geeft mij door dit traject heen continu de bevestiging dat het mijn angst is die mij wil beschermen van (eindelijk) een veilige relatie die natuurlijk veel te onbekend en eng voelt. Jouw blog geeft mij de ruimte om de nare gedachtes los te laten en te ontdekken wat er dan schuilt onder die angst en hoe ik de kracht en zelfvertrouwen zal gaan vinden om de liefde weer volledig toe te kunnen laten. Dankjewel daarvoor!

    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *