Lang+Gelukkig is hét lifestyle lovestyle blog voor happy relatie inspiratie.

Met een mix van persoonlijke groei, spiritualiteit en positieve psychologie is de liefde nóg leuker.

Team

Mijn missie is dat de 1% gelukkigste stellen 20% wordt.

En als jij alles uit je relatie wil halen, wil ik je dat zo makkelijk mogelijk maken. We hebben al genoeg te doen, maar de liefde mag daar niet onder lijden. 

Paulien's verhaal

Na het meemaken van de scheiding van de ouders van twee vriendinnetjes, en na het zien hoe haar ouders worstelden in hun huwelijk, vroeg Paulien zich af of lang en gelukkig nog wel bestond. Een minor 'Persoonlijkheid en relaties', en een afstudeervak over de voorbereiding op het huwelijk later, begon ze na haar afstuderen aan een groot project: 100 koppels interviewen die langer dan 40 jaar gelukkig getrouwd waren. Het begon als een persoonlijke zoektocht, maar nadat het eerste interview haar liet zien dat lang en gelukkig nog bestond en hoe bijzonder dat was, besloot ze er 100 te interviewen. Het project, dat anderhalf jaar duurde, veranderde haar beeld van een lang huwelijk volledig. Ze leerde dingen die ze nooit had verwacht, en zag hoe erg een gelukkig huwelijk alle moeite waard was. Een boek leek de beste manier om deze verhalen te delen met mensen, en er was al heel snel een uitgeverij geïnteresseerd. Het boek raakte een snaar en het kreeg veel aandacht in de media toen het uitkwam in januari 2016. Maar Paulien wilde nog meer leren over hoe je alles uit je (lange) relatie kunt halen en ging naar Amerika, om daar trainingen te volgen bij de pionier en belangrijkste wetenschapper op het gebied van relaties: John Gottman, die met 43 jaar onderzoek meer weet van gelukkige huwelijken dan wie dan ook. 

Nu waren er niet alleen de mooie inspirerende verhalen en wijsheden van degenen die het hadden waargemaakt, maar ook de wetenschappelijke onderbouwing en strategieën om het waar te maken. Toen ze merkte dat daar vraag naar was, besloot ze online programma's te maken, zo concreet en simpel mogelijk, maar met een zo groot mogelijke impact. 

Want wanneer je meer wil halen uit je relatie, moet je nooit meer hoeven zeggen: 'Maar ik weet niet hoe'.